ALAKOR KENYÉR

Egy csodás gabona, a hagyományos lisztekhez képest rendkívül jó összetétellel, ha egyszer megtapasztalod, nem fogsz tudni betelni vele!

Az alakor gluténösszetétele egyszerűbb, mint a hagyományos gabonáké, nem tartalmaz alfa-gladint, ami a fő okozója az immun-és bélrendszeri problémák, a cölikália kialakulásában. Csupán 14 kromoszómája van, míg a hagyományos búzáknak 42, amitől jelentősen könnyebben emészthető.

Az alakorból készült kenyér bélzetének sárgás színét amit a 3-4-szer magasabb béta-karotin tartalmának köszönheti, ezáltal az immunrendszert erősíti. Jelentős A vitamin tartalmának köszönhetően vég a felső légúti megbetegedésektől, illetve erősíti a bőrt, a hajat és a fogakat is. Magas lutein tartalma támogatja szemünket, ribaflavin tatalma miatt erős antioxidáns.

Az elkészítéséhez alakorlisztből érlelt saját kovászt használunk.

Érdemes kipróbálni ezt a csodatevő gabonát és beiktatni a rendszeres étkezésbe!

30% világos alakor liszt, 70% teljekiőrlésű alakor liszt, királybúza lisztből érlelt kovász, víz, só

Energia 195,3 kcal
ZSÍR 2,3 g
– amelyből telített zsírsavak 0,5 g
SZÉNHIDRÁT 35,2 g
– amelyből cukrok 0,2 g
ROST
FEHÉRJE 8,3 g
1,3 g