Ha szereted a hagyományos, házias ízeket, ha fontos számodra, hogy a kenyér hosszan friss maradjon, akkor burgonyás félbarnánk számodra az ideális választás!
Régmúlt időket idézi burgonyás kenyerünk, visszarepíthet gyerekkorodba, nagymamáink, dédnagymamáink sütöttek ilyen kenyereket! Ezt a kenyerünket ajánljuk azok számára is, akiknek fontos, hogy a kenyér megfelelő tápanyagforrást is jelentsen, ugyanis a burgonya azon túl, hogy gazdag ásványi anyagokban (kálium, kálcium, foszfor, vas), tartalmazza még az összes növényi fehérjét is. Lassú felszívódása miatt cukorbetegek is fogyaszthatják.
Az elkészítéséhez saját vadkovászt használunk.
10% búza rétesliszt (BFF55), 90% félfehér búzaliszt (BL112), főtt burgonya, vadkovász,
víz, só
Energia | 181,5 kcal |
---|---|
ZSÍR | 0,6 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
SZÉNHIDRÁT | 38,1 g |
– amelyből cukrok | 0,2 g |
ROST | 2,0 g |
FEHÉRJE | 4,9 g |
SÓ | 1,3 g |