BURGONYÁS FÉLBARNA KENYÉR

Ha szereted a hagyományos, házias ízeket, ha fontos számodra, hogy a kenyér hosszan friss maradjon, akkor burgonyás félbarnánk számodra az ideális választás!


Régmúlt időket idézi burgonyás kenyerünk, visszarepíthet gyerekkorodba, nagymamáink, dédnagymamáink sütöttek ilyen kenyereket! Ezt a kenyerünket ajánljuk azok számára is, akiknek fontos, hogy a kenyér megfelelő tápanyagforrást is jelentsen, ugyanis a burgonya azon túl, hogy gazdag ásványi anyagokban (kálium, kálcium, foszfor, vas), tartalmazza még az összes növényi fehérjét is. Lassú felszívódása miatt cukorbetegek is fogyaszthatják.


Az elkészítéséhez saját vadkovászt használunk.

10% búza rétesliszt (BFF55), 90% félfehér búzaliszt (BL112), főtt burgonya, vadkovász,
víz, só 

Energia181,5 kcal
ZSÍR0,6 g
– amelyből telített zsírsavak0,3 g
SZÉNHIDRÁT38,1 g
– amelyből cukrok0,2 g
ROST2,0 g
FEHÉRJE4,9 g
1,3 g