IMI OLIVÁS KENYERE

Olivás kenyér kamut búzábóll

A fáraók gabonája házasítva olivabogyóval!

Az exkluzív kamut búzát a fáraók gabonájának is hívják, enyhén sárgás bélzetében igazán jól mutat a zöld olivabogyó. Ha a nyár ízeire vágysz, diétád miatt fontos a lassú felszívódás és szereted a különleges ízeket, ez a kenyerünk nyerő választás lehet számodra.

A kamut lisztet már az ősi Egyiptomban is használták, nem véletlenül nevezik a gabonafélék fáraójának. Megőrizte eredeti tulajdonságait, hiszen nem nemesítették és a mai napig kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik.

Magas fehérjetartalma mellett jelentős vitamintartalma is – E, B1, B2, B3, foszfor, magnézium, vas, cink és szelén található benne. Tartalmaz glutént, de a hagyományos gabonáknál ritkábban vált ki allergiás reakciót, ezért az orvosok szokták javasolni azoknak a betegeknek is kipróbálásra, akik rosszul tolerálják az általánosan elterjedt gabonaféléket. Glikémiás indexe alacsony (GI: 45), ezért cukorbetegek és diétázók étrendjébe is beilleszthető.

Az elkészítéséhez a kamutliszt mellett kamutlisztből érlelt saját kovászt használunk.

Nem csak beltartalmi tulajdonságai, hanem különleges íze miatt is ajánljuk, hiszen kicsit édes (mogyoróra és vajra hasonlít).

Ha szeretnéd kicsit kényeztetni magad, válaszd Imi olivás kenyerét a fáraók gabonájából!

100% kamut liszt (KHOROSAN), kamut lisztből érlelt kovász, olivabogyó, víz, só 

Energia 195,0 kcal
ZSÍR 2,5 g
– amelyből telített zsírsavak 0,3 g
SZÉNHIDRÁT 33,9 g
– amelyből cukrok 0,0 g
ROST 2,1 g
FEHÉRJE 9,3 g
11,3 g