FÁRAÓK KENYERE

Kovászos kenyér a fáraók gabonájából

Kényeztesd magad és étkezz úgy, mint a nagyhatalmú fáraók!

Néha nem vágyunk másra, csak egy kis kényeztetésre. Arra, hogy valami különleges és exkluzív étellel ajándékozzuk meg magunkat. Ha te is ezt érzed, mindenképpen kóstold meg prémium kategóriás kovászos kenyerünket, amelyet a fáraók gabonájából készítünk!

A kamut lisztet már az ősi Egyiptomban is használták, nem véletlenül nevezik a gabonafélék fáraójának. Megőrizte eredeti tulajdonságait, hiszen nem nemesítették és a mai napig kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik.

Magas fehérjetartalma mellett jelentős vitamintartalma is – E, B1, B2, B3, foszfor, magnézium, vas, cink és szelén található benne. Tartalmaz glutént, de a hagyományos gabonáknál ritkábban vált ki allergiás reakciót, ezért az orvosok szokták javasolni azoknak a betegeknek is kipróbálásra, akik rosszul tolerálják az általánosan elterjedt gabonaféléket. Glikémiás indexe alacsony (GI: 45), ezért cukorbetegek és diétázók étrendjébe is beilleszthető.

Az elkészítéséhez a kamutliszt mellett kamutlisztből érlelt saját kovászt használunk.

Nem csak beltartalmi tulajdonságai, hanem különleges íze miatt is ajánljuk, hiszen kicsit édes (mogyoróra és vajra hasonlít).

Ha szeretnéd kicsit kényeztetni magad, válaszd kovászos kenyerünket a fáraók gabonájából!

100% kamut liszt (KHOROSAN), kamut lisztből érlelt kovász, élőflórás joghurt, víz, só 

Energia 204,3 kcal
ZSÍR 2,5 g
– amelyből telített zsírsavak 0,5 g
SZÉNHIDRÁT 35,5 g
– amelyből cukrok 0,0 g
ROST 2,0 g
FEHÉRJE 9,7 g
1,2 g